Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-06-06
A figyelők
Az arcuk mindig előttem lesz
Bad Boys: Mindent vagy többet

2024-05-30
A szirén
Amikor leszáll az éj
Anyai ösztön
Garfield
Gekijoban Haikyu!! Gomi Suteba no Kessen

2024-05-23
2550
A Hold Sötét oldala
Furiosa: Történet a Mad Maxből

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Dűne - Második rész *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz* (DVD)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Menedék
- Filmbox Premium, 10:30
Mennyei szerelem
- Film4, 10:45
Hullámzó szerelem
- Izaura TV, 11:00
Indul a bakterház
- Magyar Mozi TV, 11:10
Rakoncátlan célpont
- Film Mánia, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Morgan Freeman (87)
Brian Cox (78)
Jonathan Pryce (77)
Teri Polo (55)
Patrick Gilmore (48)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szerelmesfilm - Vélemények
Magasmentés - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Vándorrege - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kelet, az kelet aaaaa
Jonathan Pryce aaaaa

 

Fórum - Macskák (2019) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
39. Semprini (2024-05-20 00:54.27) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 37. hozzászólására)
Ha megnézed az átlagát, jelenleg 1,88, még a kettest sem éri el, tehát abszolút bukta. IMDb-n 56ezer szavazat alapján 2,8 a 10-es skálán, ami itt 1,4-nek felel meg. Ez szerintem aligha szorul magyarázatra. Az nézők és a kritikusok egyöntetűen utálták a filmet, és szerintem minél nagyobb rajongója valaki az EREDETI musicalnek, annál jobban kell(ene) látnia a film hibáit.
Itt ugyanis amit lehetett, elrontottak. Oké, van pár nagy név, de talán annyira jól teljesítenek? Annyira jók a hangok? Nos, ha a képtől függetlenül csak a hangsávot hallgatjuk, akkor is sokkal gyengébb, mint a korábbi feldolgozás, a színházi előadáson alapuló 1998-as, mely valóban megmutatja, hogy milyen is az eredeti musical és mi az a közeg, amelybe szánták, amelyben valóban megél.
Ez a film viszont szinte permanens szekuder szégyent okoz, végig kínosan feszeng az ember és nem hisz a szemének. Elsősorban persze a látványvilág borzalmas, elfuserált, valósággal meggyalázza a dalokat, megerőszakolja a képi világ az eredeti művet. Rátelepszik, nem hagyja érvényesülni és önmagában is borzalmasan nívótlan és kidolgozatlan. Az emberarcú, emberkezű, két lábon közlekedő, de macskatestű szereplők szürreális látványa az élő környezetbe belehelyezve egyszerűen groteszk, a méretarányok folyamatosan változnak, a rajzfilmszerű ötletekkel valósággal agyoncsapják az amúgy remekül megírt és meghangszerelt dalokat. A mélypont talán Rebel Wilson Gimb Gömb-macskája az éneklő csótányokkal, valamint a férfiszerepet(!) éneklő-játszó Judy Dench totálisan érthetetlen szerepeltetése. A nevén kívül semmi más nem indokolja a választást.

Szóval ez a filmes feldolgozás igenis rendkívül ROSSZ lett, minden ízében egy elfuserált, igénytelen, összegányolt szeméthegy, a musicalfilmek totális szégyenfoltja, és az emberek a szavazataikkal is igazolták, hogy ez bizony igenis nagyon el lett rontva. Nem tudom, hogy lehetne még ennél is rosszabb, talán ha még a dalokat és a hangszerelést is elrontották volna, de így is élvezhetetlen, valóságos merénylet a jó ízlés ellen.
Hát ennyi. :)


38. Tjunior (2024-05-19 17:32.05) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 37. hozzászólására)
Lehet azért áll ilyen gyatrán mert a nagy többségnek nem szórakoztató? Nem biztos, csak tipp.



37. Nyolcadik utas (2024-05-18 23:13.15) aaaaa
Miért áll ez a film ilyen gyatrán, egyáltalán nem értem.
Az irodalmi Nobel-díjas T. S. Eliot Macskák könyve című verses kötete a macskák pszichológiájáról 1939-ben jelent meg. A verseket a keresztgyerekeinek írta levelekben és ezek a költemények adják Andrew Lloyd Webber zenéinek szövegeit.
A Madách színházban szerencsém volt még az első előadások egyikét látni Almási Évával és Haumann Péterrel, hogy aztán néhány évvel ezelőtt a sokadik szereplőgárdával újra láthassam.
Örökbecsű.
A filmet lehet szidni, de minek. Engem elszórakoztatott, lekötött és mi más a mozgókép feladata, ha nem ez?


36. Semprini (2021-01-23 23:44.18) aaaaa
Maga a musical a Broadway történetémek egyik legnagyobb sikere volt, a hazai színháztörténetnek pedig a legnagyobb szériát megért és legtovább játszott előadásainak egyike az 1982-ban bemutatott Madách Színház-beli produkció, amelyet én kb. 14 éve szabadtéri változatban láttam. A zenéje remek, Romhányi József versfordítasai zseniálisak, de soha egy pillanatig sem éreztem azt, hogy ez a darab mozivászon után kiáltana, a színház élő közegében viszont nagyonis jól megél, el lehet rajta szórakozni, de mint filmes alapanyag nem igazán állja meg a helyét. A sztori bizony eléggé soványka és széteső ahhoz, hogy koherens cselekménynek lehessen nevezni, inkább dalok laza füzére, némi alibi-történetre felhúzva.
És akkor ott a látvány. Élő emberszereplőkből CGI-animációval macskákat csinálni, majd behelyezni őket egy reális környezetbe, miközban az arcuk és mozgásuk tovbbra is emberi maradt - hát eléggé szürreális élményt nyújt.
Tovább súlyosbítja a dolgot, hogy még csak nem is a jól éneklő színészek közül válogattak a szereposztók, hanem láthatóan csak az volt fontos, hogy minél több ismert név legyen a gárdában, nem baj, ha egyáltalán nincs is hangja. Az pedig már egyenesen felfoghatatlan, hogy Ian McKellen vagy Judy Dench miért vállalta el ezt a felkérést - talán mert nem tudták előre, hogy milyen is lesz a kész projekt...
Hogy mennyire nem számított az énekhang, azt az is jelzi, hogy egyes szerepeket még csak nem is színészek, hanem táncosok énekelnek. No comment...
A közönség és a kritikusok körében is egyértelmű és teljes bukás volt a film, minden idők egyik (ha nem A) legnagyobb buktája a musical műfajon belül. Arany Málnával is jól megszórták, cseppet sem meglepő módon. Ha láttam is már ennél rosszabbat, nem jut eszembe, mi lehetett az....
Senkinek nem ajánlom, inkább nézze meg színházban, vagy hallgassa meg lemezről a dalokat, jobban jár!
2,5/10


35. Pedro23 (2020-11-14 12:25.21) aaaaa
Kevés film volt, amit félbehagytam, és nem néztem végig. Most bővült a lista.


34. Bertó!!! (2020-07-30 15:10.01)  
Miért tetszett a TRoS?
Szeretem a "jediket",a zenéjét és talán,mert jó pillanatban kapott el.


33. Johnny Saiper (2020-07-30 14:43.51)   - (válasz Pelikanbence 32. hozzászólására)
Miért veszed amúgy a két filmet párhuzamba?


32. Pelikanbence (2020-07-30 14:24.42) aaaaa - (válasz Pelikanbence 31. hozzászólására)
5/5
Inkább ez,mint az a mocsoládé Skywalker kora!


31. Pelikanbence (2020-07-30 14:24.04) aaaaa
Ezért sokan meg fognak ölni,de Nekem nagyon bejött ez a film.Mindegy Nekem,hogy ronda volt a cgi,meg fura volt a karakterek kinézete,de a története jó és a dalok....NA AZ MINDENT VISZ!!!!!!!!!!!!!!!Miért tetszett?Szeretem a macskákat,a zenéjét és talán,mert jó pillanatban kapott el.


30. Delpiero (2020-06-04 14:52.10) aaaaa
Gyerekek sokat lehetett hallani, hogy ez botrányosra sikerült, de magam sem gondoltam volna, hogy ennyire.
Ez a totális 0 kategória. Egyedül Ian McKellen felbukkanása ért valamicskét.


29. Tjunior (2020-05-21 08:18.33) aaaaa - (válasz Mozibuzi 28. hozzászólására)
Hát igen az az Angelica Houston az Jennifer Hudson. :) Nincs semmi baj vele, ezt írtam is, szerepe nincs amit meg el kell éneklenie azt megoldja, fantasztikus hangja van. De akármilyen hangja van, egy bundában bóklászó CGI ember-macska hibrid akkor is rossz koncepció .


28. Mozibuzi (2020-05-20 21:20.56) aaaaa - (válasz Tjunior 25. hozzászólására)
Na Angelica Houston jobb lett volna Grizabella szerepére, mert én ezt a nőt nem nagyon tudtam elfogadni.


27. Krapek10 (2020-05-17 15:22.53) aaaaa
legjobb film forever jeee


26. Langelus (2020-05-17 14:06.44) aaaaa
2019 legrosszabb filmje.


25. Tjunior (2020-05-17 14:05.34) aaaaa
Sokakban felmerülhetett a filmet, de már a trailert is látva, hogyan képzelhették ezt komolyan? Feltételezem Tom Hooper és thinktankja fejéből pattant ki, jó lesz balettozó CGI macskaemberek koncepció. Aztán jöhetett a klasszikus véleménybuborék, wow, fantasztikus, micsoda ötlet. Tegyük decembere a bemutatót, az Akadémia múmiái imádják a műfajt, a Macskák meg a műfaj kb legismertebbje, nem lehet gond... Azért ott lettem volna amikor az első trailer fogadtatásával szembesülve kidurrant a buborék. Musical helyett valami groteszk szörnyfilmet forgattak ahol a szörnyek énekelnek.
Van még egy érdekes dolog. Mert a filmnek objektíven nézve vannak érdemei. Díszlet, smink, Angelica Houston énekhangja. Csak ez a profizmust és mesterségbeli tudást egy teljesen rossz koncepció mentén vonultatták fel. Kicsit sarkított példa, de egy tolvajnál pozitívum, hogy szorgalmas tolvaj? Most belelehetne menni olyanokba, hogy karakterek, történet, de hát ezek az alapanyagban sem voltak, így emiatt bántani a filmet nem igazán korrekt. Az viszont tény, hogy a Macskák katasztrófának gigantikus és emlékezetes. Ezt az egyet mindenképp meg kell adni neki.


24. Cantri (2020-03-17 16:41.48) aaaaa
Szerintem zseniális darab.....igaz nem mint musical, de mint vígjáték vagy CGI szatíra abszolút működik. Amúgy tényleg nem tudom hogy gondolták ezt komolyan moziba küldeni, félelmetes ignorancia vehette körül az egész gyártási folyamatot, hogy nem sikerült felismerni ezt el kell kaszálni azonnal. Na mindegy így legalább összejött egy remek, szórakoztató darab a trashfilmek kedvelőinek.


23. Randal (2020-01-12 22:38.07) aaaaa - (válasz Shanza 22. hozzászólására)
Szerintem megvolt benne a plusz, amit a film médiuma adott hozzá. Változatosabbak voltak a helyszínek, látványosabbak a trükkök, kifejezőbbek bizonyos karaktermozgások (pl. a macskák fülei).
Színházi előadásnak persze, hogy gyenge, hiszen nem az. Mozinak pedig szerintem kifejezetten jó, többek közt az előbb felsoroltak miatt.


22. Shanza (2020-01-04 22:03.29) aaaaa - (válasz Randal 21. hozzászólására)
Pont ezért kellett volna hozzá egy kis kreativitás hogy ha már mozira vitték a darabot, legyen egy kis plusz amit a feldolgozás miatt elveszített..
Mert így olyan "korcs" lett ami mozinak kevés Színházi előadásnak pedig úgyszintén..


21. Randal (2020-01-04 17:36.37) aaaaa - (válasz Shanza 19. hozzászólására)
Az eredetinek sincs túl sok sztorija, sokkal inkább egy sajátos atmoszférára felfűzött zenés-táncos betétek sorozata, amit igazából csak az állandó karakterek kötnek össze. Ami történet van benne, azt láttad a filmben is.


20. Macsikám (2020-01-02 20:03.20) aaaaa - (válasz Shanza 19. hozzászólására)
Igen, az az egy haszna megvolt, hogy én is rögtön újra látni akartam a színházi verziót :-D
Valamikor sok-sok hónap múlva újra játssza a Madách. Asszem elmegyek rá, hogy ezt kiöblítsem az agyamból.


19. Shanza (2020-01-01 19:24.32) aaaaa
én úgy ültem be a mozira hogy már régóta szerettem volna megnézni a MACSKÁKAT eredeti színházi verziójában. Gondoltam , Ez is több mint a semmi. Valamint pár emberrel ellentétben ezek a félig humanoid CGI rásegítéses macskák érdekesnek tűntek. Végül itt is meg kell említenem ,hogy a színházi sminkek és strecs ruhák valahogy jobban működnek mint ez a hibrid verzió. De nem olyan szörnyű mint egyesek állítják miszerint rémálmaink lennének tőlük.
Most még inkább meg akarom nézni színházban. Nekem nem vette el a kedvem a műtől hanem ellenkezőleg.
Amúgy mégis hogy mozogjon egy "macskaember"?
Mióta világ a világ a cicás mozdulatok összefüggnek a fejekben a szexualitással. Az már más kérdés hogy ez a film mit ad vissza a koreográfiában. Mert az valami silány( egy két jelenettől és daltól eltekintve).. nem beszélve a kihasználatlan lehetőségekről.. Könyörgöm nem lehetett volna egy kicsit jobban "elmesélni" hogy mégis mi a sztori? Olyan hiányérzettel jöttem ki a moziból..


18. Randal (2019-12-31 15:46.44) aaaaa
https://www.youtube.com/watch?v=GbpP3Sxp-1U&list=PLFezMcAw96.. (Az eredeti musical a Broadway-en.)


17. Langelus (2019-12-31 10:11.03) aaaaa
Csapjunk a lovak közé: üvöltő SZARTENGER vett körül, amiben 2 óra hosszat kellett fuldokolnom! Soha egy percnél hosszabban le nem állt ez az ordenáré módon hamis, neurálisan betegítő, csiricsáré debil agyszülemény, ami minden látvány- és hangelemmel csak taszít. Se történet, se szereplők, se értelmes vagy legalább emberi életmegnyilvánulás! Teljesen random és egymásra semmilyen hatással nem lévő zenés táncikálások tömkelegéből áll az egész, ráadásul olyan elbarmolt árnyalakokkal, akik szó szerint a lelküket is kikornyikálják, hogy ne hozzanak szégyent az eredeti színdarabra. Mondanom sem kell, hogy igyekezetük itt olaj a tűzre.

A Batman: The Animated Series egyik részében Selna Kyle-nak beadnak egy szérumot, ami egy beszélő, farokos-csöcsös ember-macska hibriddé változtatja. Képzeljük most el, hogy az egész világ így néz ki, csak élőszereplősen, rusnya CGI-vel meganimálva, ami néhol még – nem mernék megesküdni rá, de – le is vált volna a színészek valódi testéről! Nézni is rossz volt ezeket az abnormális arcú macskapithecus-okat, ahogy tekeregnek, ugrándoznak, énekelnek, vagy épp nyalogatják magukat. Komolyan: ennél még Halle Berry macskautánzásai is jobbak voltak, azon legalább heherészve tudtam szörnyülködni…! -_-


16. Randal (2019-12-30 23:20.41) aaaaa
A film olyan, mint a musical. Tökéletesen hozza a színpadi verzió hangulatát és minden erényét, kiegészítve a film, mint médium lehetőségeivel.
Akinek tetszik az eredeti, felismerheti ennek a filmnek a szépségeit. Akitől távol áll ez a világ, az valószínűleg csalódni fog - de ez távolról sem a film "hibája." Én pl. nem eszem töltött káposztát, mert nem szeretem, ezért a legzseniálisabban elkészített töltött káposztától is felfordul a gyomrom.


15. Isathand (2019-12-30 20:19.11)  
Ez olyan lehet, mint a Szimat szörény című "zseniálisan" szűrreális magyar sorozat.


14. Macsikám (2019-12-30 18:05.10) aaaaa
Azt javaslom, aki még nem látta ezt a filmet, az maradjon is meg ebben az állapotban :-(
Imádom a Macskákat amúgy. Mármint azt, amit 3x láttam a Madáchban, és megjelenése óta megvan a bakelitlemez, később a CD. De ez... A rémes és az éppenhogy közepes között vacilláltam. Végül az utolsó, Judi Dench által énekelt dal lehúzta az értékelésemet. Az volt az utolsó csepp.
Vannak azért benne jó dolgok, de sajnos a rosszak felülmúlják őket. Még a zene a legjobb, illetve hogy a dalok a régi, Romhányi-féle fordítás szerint vannak feliratozva.
Ez a kritika nagyjából tükrözi az én véleményemet is: [link]


13. Ben's (2019-12-26 17:07.57)  
Ez egy remek feldolgozás csak sajnos már a mai mozilátogatók nem fogják értékelni, középkorúak és akik látták színházban, ismerik a magyar szöveget is, inkább.


12. Krapek10 (2019-12-23 17:14.19) aaaaa
macskaemberek támadása irgalmatlan buziskodás



11. Langelus (2019-12-23 13:11.23) aaaaa
A híre megelőzte. Úgy sejtem, egyszerűen csak nevetséges lesz, de nem idegelően gyűlöletes.


10. Mtta (2019-12-23 11:43.40)  
Ez megint tipikusan az a kategória, hogy egyszerűen nem is értem honnan gondolták,hogy ez a film így ebben a formában érdekelni fog egyáltalán bárkit is...


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-05-20 00:5439 hsz
KeresemTysonrichie, 2020-05-03 08:573 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk